Portiekverlichting

Zodra u ’s avonds via het portiek naar uw appartement gaat is een goede verlichting goed voor het overzicht en ook voor de veiligheid. De juiste portiekverlichting plaatsen is daarom ook zeer belangrijk. Heeft u ouderwetse portiekverlichting of portiekverlichting op basis van LED verlichting?

Het grote verschil tussen deze twee is het aantal branduren, energiezuinigheid en de levensduur. Bij wat oudere portiekverlichting kan het voorkomen dat deze 24 per uur aan staat. Dit is natuurlijk een enorme verspilling van energie en zorgt ervoor dat de portiekverlichting maar een paar jaar mee gaat.

Portiekverlichting onderhoud

Als er nog gebruik gemaakt wordt van oudere portiekverlichting die werkt op tl-verlichting dan zal deze een levensduur hebben van ongeveer 8000 uur. Dit betekent dat er om de 2 jaar onderhoud plaats moet vinden aan de portiekverlichting. Zodra de portiekverlichting bestaat uit LED verlichting is het onderhoud een stuk minder arbeidsintensief. Portiekverlichting LED kan tot 10 jaar meegaan voordat deze vervangen moet worden.

Portiekverlichting kopen

Hoe duurder de modellen worden hoe luxer ze uitgevoerd zijn. Maar de luxere portiekverlichting is ook het meest energiezuinig omdat ze uitgerust zijn met bewegingsmelders en tijdklokken. Zo zal de portiekverlichting nooit branden wanneer het niet nodig zal zijn. Mocht u er voor kiezen om uw huidige portiekverlichting te behouden kunt u ook een ombouwset kopen. Voor iedere wens is een geschikte oplossing. Neem eens contact op met een van onze specialisten.

Portiekverlichting VVE

Vaak is het zo dat de portiekverlichting onder de verantwoordelijkheid valt van de VVE van uw wooncomplex. Ga daarom niet zelf op zoek naar de beste oplossing maar overleg dit met uw VVE. Omdat de VVE ook verantwoordelijk zal zijn voor het betalen zullen zij altijd bereid zijn om te luisteren als er kosten bespaard kunnen worden met nieuwe portiekverlichting.